23948sdkhjf

Fortsat kamp om apotekermonopolet

Regeringen har fremsat et forslag til at modernisere apotekerloven - regeringen agter ikke at give fri adgang til at drive apotek.
Regeringen vil modernisere apotekerloven, men det står allerede nu klart, at der bliver kamp til stregen om apotekermonopolet mellem på den ene side apotekerne i Danmark og detailhandlen. Det skriver Dansk Handelsblad.

Regeringens har haft sit lovforslag til høring hos en lang række organisationer og brancheforeninger, og det ventes at skulle træde i kraft til juli næste år.

Der er store interesser involveret i den endelige version af den nye apotekerlov. På den ene side står apotekerne, der ønsker at holde apotekerne uden for den traditionelle detailhandel, så det er farmaceuter, der også i fremtiden kan eje og drive apoteker.

På den anden side står aktører som de store dagligvarekæder og Matas, der ønsker at få liberaliseret loven, så de også kan eje og drive apoteker i fremtiden med personer med en farmaceutisk uddannelse til at drive apoteket.

Nej til fri etablering
Regeringen har længe arbejdet på at modernisere apotekerloven.

- Regeringen foreslår, at der etableres grundlag for øget adgang til medicin for borgerne og mere konkurrence internt i apotekersektoren, skriver regeringen.

Det skriver Dansk Handelsblad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094